Zaawansowane
Ogłoszenie

Konserwator pozzetti do lodów z pośr. chłodzeniem - glikolem

Podziel się:

Nie załączono wideo.

Wyślij wiadomość: zostanie ona dostarczona pod adres e-mail ogłoszeniodawcy.

Stolica województwa małopolskiego. Wpisz nazwę miasta z polskimi znakami.
Odpowiedź na powyższe pytanie:

Cena: 10 000,00 PLN do negocjacji Zaproponuj cenę!
Województwo: mazowieckie
Firma: Hert sp. z o.o. sp. k
Powiat: m. Warszawa
Miasto: Warszawa
Kod pocztowy: 03-231
Ulica: Odlewnicza 4a
E-mail: jaroslaw.malec@hert.pl
Telefon: 608 588 990
Strona www: www.hert-longoni.pl
Zobacz inne ogłoszenia użytkownika
   
nr. ogłoszenia 18624
dodano: 2018.02.14
ważne do: 2018.10.12
wyświetleń: 17

Szczegóły oferty:

Konserwator do lodów typu pozzetti z pośrednim chłodzeniem za pomocą mieszanki glikolu i wody (czynnik niezamarzający).

Konserwatory chłodzone glikolem zostały uznane za urządzenia najlepiej przechowujące lody (najbardziej stabilne temperaturowo).

Główne zalety konserwatorów pozzetti chłodzonych glikolem:

1. Jakość przechowywania. Każda kuweta z lodami przechowywana jest w oddzielnej zamkniętej przestrzeni, dzięki czemu smaki i aromaty nie mieszają się miedzy sobą. Izolowana pokrywka odcina dopływ powierza oraz światła z zewnątrz.

2. Stabilna temperatura przechowywania lodów. Kuwety z lodami znajdują się w specjalnych studniach, które są zanurzone w mieszance glikolu schłodzonego przez urządzenie do ustawianej przez nas temperatury. Mieszanka glikolu (w odróżnieniu od powietrza) posiada dużą pojemność cieplną, dzięki czemu kumuluje chłód, który jest przekazywany do kuwet z lodami.

3. Zminimalizowany proces obsychania lodów.
a. W studniach utrzymuje się wysoka wilgotność dzięki minimalnej różnicy temp. pomiędzy glikolem a powietrzem w studni. W tradycyjnych układach „freonowych” różnica temp. pomiędzy parownikiem a powietrzem jest tak duża, że powoduję to wytrącenie prawie całej wilgoci z powietrza na parowniku, a przez to suche powietrze wysusza i niszczy lody.
b. Brak wymuszonego obiegu powietrza. Lody w kuwetach chłodzone są w procesie konwekcji cieplnej, bez wymuszonego przepływu powietrza.

4. Wyższa temp. przechowywania w porównaniu do innych rozwiązań sprawia, że smak lodów jest bardziej wyczuwalny. Optymalna temperatura pracy w konserwatorach pozzetti glikol mieści się pomiędzy -11 a -13C. Konsystencja lodów pozostaję miękka i plastyczna ułatwiając obsługę.

5. Bezpieczeństwo. Glikol działa jak akumulator, kumulując w sobie temperaturę. W momencie zaniku napięcie elektrycznego urządzenie może przechowywać lody nawet do kilkunastu godzin.

Ilość dostępnych smaków od 2 do 12 z możliwością dołożenia rezerwy(podwaja ilość kuwet) na jednym agregacie.

Agregaty chłodnicze montowane w urządzeniu lub na zewnątrz lokalu.

Jest możliwe łączenie ze sobą wspólnym blatem 2 konserwatorów np. 6+4 otrzymując w ten sposób dwie niezależnie sterowane temperatury do lodów mlecznych i sorbetów.

Urządzenie może być wykonane w dwóch wariantach:
- Urządzenie do zabudowy – blat roboczy oraz tylna ściana wykonana ze stali nierdzewnej. Boki i przód do zabudowy
- Urządzenie wolnostojące – całość obudowana stalą nierdzewną.

Wykonujemy zabudowy indywidualne, również po łuku.


Zapraszam do kontaktu
Hert sp. z o.o. sp. k
Jarosław Malec
Tel. 608 588 990
jaroslaw.malec@hert.pl

http://www.hert-longoni.pl
http://www.hert-nemox.pl


Podobne ogłoszenia w tej kategorii
Zapisz się na nasz darmowy newsletter i bądź na bieżąco:
Polityka prywatności najnowsze ogłoszenia
Reklama